×
"Binocular Moon", cyanotypi av svenska konstnären Cecilia Ömalm hos ed. art
"Binocular Moon", cyanotypi av svenska konstnären Cecilia Ömalm hos ed. art
"Binocular Moon", cyanotypi av svenska konstnären Cecilia Ömalm hos ed. art

Cecilia Ömalm

Binocular Moon

Verken i utställningen Dear Anna är unika och finns alltså bara i ett exemplar vardera. I samband med utställningen släpper vi också ett litet verk i upplaga. Binocular Moon tas fram i en upplaga om 300, allihop handgjorda cyanotypier. Här är månen dubbelexponerad och okulär. De runda formerna överlappar likt utsnittet i en kikare, ger oss två parallella versioner av samma form som blicken tillåts vandra mellan. 

Teknik: Cyanotypi Upplaga: 300 År: 2023 Mått, papper: 15 x 20,5 cm Mått, tryck: 15 x 20,5 cm

Pris: 79,00 €

Mer om ramar

I sitt konstnärliga arbete utgår Cecilia Ömalm ofta från platser, rum och tillstånd. Mest känd är hon kanske för sina digitala collage – ofta enorma, detaljrika bilder i svartvitt där betraktaren bjuds att kika in i mystiska, ödesmättade rum. Ömalm utgår ifrån arkivmaterial från hela världshistorien och väver samman sina bilder för att skapa dessa symboltyngda platser. Dessutom arbetar hon med skulptur och foto, alltid med undersökandet av platsen som utgångspunkt.

Cecilia Ömalm utbildade sig till fotografi på International Center for Photography i New York på slutet av 90-talet. Sedan mitten av 2000-talet har hon haft en framgångsrik karriär på den svenska konstscenen, med ett stort antal utställningar och verk som återfinns i bland annat Moderna museets samlingar. 

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Cecilia Ömalm


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.