×

Nordisk kvalitetskonst i upplaga

ed. art är en webbshop för nordisk konst. Här kan du köpa konst av några av våra mest etablerade konstnärer, såväl som av yngre, blivande stjärnor. Men vi säljer bara tryck som litografier, etsningar och serigrafier, de allra flesta gjorda i upplaga – ed. är förkortningen för edition! Det gör att priserna blir lägre och konsten tillgänglig för fler.

Läs mer om tankarna bakom ed. art

Hela vårt utbud finns tillgängligt att köpa direkt via nätet med leverans inom en vecka utan ram. Väljer du att köpa till en handsnickrad, måttanpassad ram tar det 2-3 veckor. Vill du se ett verk live? Välkommen till ed. arts visningsrum på Hagagatan 14 i Stockholm, öppet 12-18 på tisdagar och torsdagar eller enligt överenskommelse. 

Fler kontaktuppgifter

frågor

Ett konstverk blir inte bättre än ramen man valt att sätta det i. Därför erbjuder ed. art måttanpassade, högkvalitativa inramningar i samarbete med professionella ramverkstäder i Stockholm. Läs mer om inramningar

Vad ska man tänka på när man köper konst på nätet? Hur sätts priserna och hur avgör man vad som är god kvalitet? om det kan du läsa i vår introduktion till att köpa konst på nätet. I ed. arts lilla tryckskola får du en supersnabb genomgång av vad skillnaden är mellan en litografi, en etsning och ett träsnitt. Bland annat!

Att köpa konst på nätet
Till tryckskolan

Hur handlar man om man är en konstförening ett företag eller en offentlig inköpare? Läs mer här

Hur skickas konsten du köper på ed-art.se? Och vad gäller vid reklamation?

Mer om frakt
Köpvillkor


Här på ed-art.se har vi samlat ihop ett nordiskt utbud av kvalitetskonst i samarbete med konstnärer, gallerier och förläggare, med några grundläggande kvalitetsparametrar i fokus:

– ed. art köper och säljer inte konst utan jobbar direkt med verk i kommission av producenterna – konstnärerna och tryckarna. När du köper ett verk stöder du på så vis nordiskt konstliv.

– Vi säljer inte reproduktioner av originalverk, utan enbart verk som tagits fram för att säljas som just upplageverk.

– Alla verk är signerade av konstnärerna och ingår i en begränsad upplaga och är tryckta på riktigt, åldersbeständigt papper. Många av våra konstnärer jobbar med gamla tryckmetoder som etsningar och träsnitt, där varje blad handtrycks.

– För att göra det så enkelt som möjligt att köpa konst samarbetar vi med rammakare, så att du kan få ditt färdiga verk levererat direkt hem till väggen. Varje ram är måttanpassad och handsnickrad samt självklart syrafri för att ge ditt konstverk ett så långt och vackert liv som möjligt.bakgrund

Hur det hände

ed. art är grundat och drivs av mig, Elisabeth Blennow Calälv, sedan oktober 2014. Under sex års arbete på galleri i Stockholm märkte jag att det fanns ett jätteintresse för samtidskonst och en vilja hos många människor att omge sig med riktig, bra konst i sina hem. Men att det var för svårt att navigera sig fram i konstvärlden och att många upplevde gallerierna som svårtillgängliga. Ofta hamnade originalverken dessutom på en prisnivå utom räckhåll.

Samtidigt såg jag att det fanns en stor mängd verk i upplaga liggandes i galleriernas och konstnärernas lådor, utan att visas, eftersom arbetet med att visa dem – blad för blad – var för tidskrävande. Idén om ed. art föddes ur detta – en webbshop där Sveriges och Nordens bästa upplagekonst skulle samlas, lätt tillgänglig för kunder att titta på hur länge de själva vill.

Välkommen till ed. art! Ring gärna på 0720 48 02 28 eller mejla på elisabeth [at] ed-art.se om du har frågor!

Elisabeth Blennow Calälv porträtt