×

ed. art erbjuder inramning som en del av köpet, för att undvika att ditt nya konstverk blir stående ouppackat i ett hörn i evinnerlig tid. Vi samarbetar med Ramverkstan på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Ramen du beställer handsnickras alltid efter att du lagt din order, för att passa exakt för ditt verk. Här hittar du mer information hur en handsnickrad ram tillverkas.

Vi har valt ut ramförslag som vi tycker passar bra till konstverken, men inramningsvalen är bara förslag och går så klart att göra på andra sätt. Det finns ju oändligt många fina sätt att rama in ett konstverk. Kontakta oss om du vill ha vägledning! Här nedan hittar du exempel på vanliga inramningar. 

Ramar med passepartout:

Vit ram med passepartout

John Körners "Institution" i vit ram med passepartout

Svart ram med passepartout

Leif Elggrens "KING" i svart ram med passepartout


Vit ram med passepartout

Cecilia Ömalms "Vitriol VIII" i valnötsram med passepartout


Ekram med passepartout

Roger Mettos "Truck" i ekram med passepartout

Lådinramningar:


Vit-ladinramning_1.jpg

Cilla Ramnek "Sakerna, Svängrummet II" i vit lådinramning


Ekram med passepartout

Jacob Dahlgrens "Constructing a New World " i eklåda


Vit-ladinramning_1.jpg

Raha Rastifards "The Truth has Aesthetics" i svart låda med svart bakgrund


Ekram med passepartout

Patrick Wagner, verk ur serien 33, i vitbestad björklåda

Frågor

Jag vill rama in mitt verk i en annan ram än de förvalda, hur gör jag?

Det finns oändliga möjligheter med inramning, våra förhandsval är bara förslag. Kontakta oss om du vill ha något annat!

Vad är passepartout?

Passepartout är den vita kartongram som ibland läggs runt konstverket i en inramning. Passepartouten används för att skapa ett avstånd mellan konstverket och ramen - ge det lite luft – samt att skapa ett avstånd mellan konstverket och glaset.

När ska man ha passepartout?

Det är en smaksak! Vi sätter ofta lådinramningar på etsningar och andra handtryckta blad som har handrivna kanter och mer struktur i papperet, och passepartout på litografier med skurna kanter och plattare papper. Blad som bara har en liten vit kant runt själva tryckytan kan behöva en passepartout för att ge konstverket lite luft mellan motiv och ram. Om trycket går ända ut till bladets kant passar passepartout dåligt eftersom passepartouten läggs över kanten, och i så fall döljer en del av motivet.

passepartout

Passepartout

lådinramning

Lådinramning med distans mellan glas och verk samt frilagt verk. dvs avstånd mellan verket och kanten

Vad är en lådinramning?

En lådinramning innebär att konstverket inte läggs direkt mot glaset, utan att en liten list läggs mellan ram och bakkartong, vilket gör att bladet får "andas" lite. Det är en inramning som passar exempelvis blad som är tryckta på riktigt tjockt papper, blad med relief eller blad med rivna kanter där man vill se mer av liv i papperet än vad man gör om man pressar ner det och gömmer kanten med en passepartout.

Hur lång tid tar det?

Inramning tar cirka en vecka. När vi fått din order hör vi av oss och berättar exakt när verket är klart att hämtas eller skickas. Räkna därefter med några dagars posthantering om du valt att få verket skickat till dig. Hör av dig till oss om du har ett särskilt viktigt datum, som födelsedag eller så, som du vill hinna med, så ser vi till att det funkar.