×

fernström på liljevalchs

Nu öppnar Linn Fernström en stor separatutställning i Stockholm. Hon är den första utställaren i Liljevalchs+, den fantastiska betong- och glastillbyggnaden till Stockholms konsthall Liljevalchs, efter den introducerande utställningen  av arkitekturen som öppnade byggnaden i september i år.

I dessa ljusa salar presenterar Fernström helt nytt måleri samt skulptur. Liljevalchs egen presentation av utställningen sammanfattar det hela så väl:

"Linn Fernströms måleriska berättelse är i grunden helt egen. I de mänskliga åtbörderna finns antydan om relationer, om förlust och om sökandet efter en riktning i varat. Det lätt surrealistiska och eftertänksamma draget är genomgående, liksom den intrikata växlingen mellan verklighet och fiktion.

Måleriet är envist, uthålligt och mitt i allt anas en bultande ensamhet i detta faktum att vi alla är en del i något större som många gånger förefaller helt obegripligt. För Linn Fernström tycks allt handla om att finna en mänsklig position, om flykt och förundran, men också om tröst och lust bland insekter och fåglar, bland ansikten och gester.

Och mitt i allt berättande finns också denna uppenbara lust till själva måleriet, till färgens rytmer på dukens yta, till färg och form i sig. Fernströms mål är en växelsång mellan yta och djup.”

Linn Fernström har genom åren arbetat aktivt med upplagor, både torrnål och litografi. Vi på ed. art har tagit fram fyra litografier, varav några nu håller på att sälja slut, men än finns några exemplar kvar i 150-upplagorna.

Dessutom är Fernström en mästare på torrnål. De svartvita bilderna tas fram genom att konstnären arbetar med nålen direkt i kopparplåt som sedan trycks i små upplagor. Dessa blad har tryckts av Siv Johansson, Sveriges främsta torrnålstryckare. 

Se alla verk av Linn Fernström här