×

art week popup

Med start under Stockholm Art Week och en månad framåt kommer Grafikens Hus och ed. art att tillsammans öppna ett popup-galleri på Grev Turegatan 1. Här kommer verk som tillhör det främsta inom nordisk, samtida grafik att visas; av både etablerade konstnärer som Helene Billgren, Marie-Louise Ekman och Fredrik Söderberg och av en ny generation konstnärer som Disa RyttJakob Ojanen och Astrid Myntekær.
 
– Grafik erbjuder möjligheten att göra konst tillgänglig för många eftersom verken görs i flera exemplar. Att kunna öppna upp ett galleri precis intill Stureplan, med verk av riktigt etablerade konstnärer som faktiskt många människor kan ha råd att köpa, känns väldigt roligt! säger Elisabeth Blennow Calälv, på ed. art.
 
– Grafiken är också en konstform med fantastiska egna uttrycksmöjligheter. Det, och variationen som finns på området idag, vill vi visa upp. När jag pratar med flera av dagens stora konstsamlare, är det oftast just grafik som varit början till deras samlande, tillägger Nina Beckmann på Grafikens Hus.

Vernissage onsdag den 20 april kl 17-20
Grev Turegatan 1

Öppettider under Stockholm Art Week
Onsdag 20 april, öppningskväll: 17-20
Torsdag-fredag 21-22 april: 11-18
Lördag-söndag 23-24 april: 12-16
 
Öppettider 26 april-15 mars
Tisdag-fredag 12-18
Lördag 12-16