×
Untitled (color off/silver) XIV
Untitled (color off/silver) XIV
Untitled (color off/silver) XIV

Jakob Ojanen

Untitled (color off/silver) XIV

Unikt verk

Jakob Ojanen skapar sina monotypier genom att belägga en plåt med färg, därefter torka ur plåten och reducera färgen, för att sedan lägga plåten mot ett papper och köra den genom en tryckpress. Varje blad är därmed unikt.

Teknik: Monotypi Upplaga: 1 År: 2016 Mått, papper: 63 x 45 cm Mått, tryck: 63 x 45 cm

Pris: 540,00 €

Mer om ramar

Jakob Ojanen intresserar sig för bilderna omkring oss. Men det är inte reklamslogans eller offentliga konstverk han har i sitt kikarsikte, utan abstrakta former – de utsuddade och övermålade bilder som finns överallt i det offentliga rummet. Att skapa en abstrakt bild kan lika gärna handla om att sudda bort någonting föreställande, som att bygga den från grunden. Ojanen samlar på dessa ”icke-bilder” från det offentliga rummet, behandlar dem, målar på dem, och suddar på så vis även bort gränsen mellan foto och måleri.

Jakob Ojanen erhöll sin Master of Fine Arts från Konstfack i Stockholm år 2008. Sedan dess har han ställt ut på gallerier och konsthallar runtom i Sverige samt tilldelats ett antal stora stipendier, bland annat det prestigefulla Bærtling-stipendiet 2008 och Åke Andréhn-stipendiet 2019.

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Jakob Ojanen


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.