×
Untitled III 2018
Untitled III 2018
Untitled III 2018
Untitled III 2018

Disa Rytt

Untitled III 2018

Teknik: Serigrafi Upplaga: 19 Mått, papper: 48 x 32 cm Mått, tryck: 48 x 32 cm

Pris: 238,00 €

Mer om ramar

Disa Rytt ser sitt konstnärliga arbete som ett utforskande av måleriets material, där både plats, ljus och vår egen uppfattningsförmåga blir avgörande faktorer för hur verken kommer att upplevas. Även konstverkets egna beståndsdelar prövas – duk, färg och ram bidrar till att skapa det slutgiltiga verket. Därför är Rytts verk idag lika mycket skulptur som måleri – hon experimenterar med transparenta målardukar, målningar som fortsätter från duken ut på väggen, konstverk som ställs mitt i rummet och därmed kan betraktas från alla håll och färger så starka att de nästan kliver ut ur bilden, mot betraktaren. När det gäller grafik har hon producerat flera serier med screentryck.

Disa Rytt gick ut Kungliga konsthögskolan 2012 och har sedan dess ställt ut på både gallerier och konsthallar runtom i Sverige. Hon har dessutom mottagit ett antal stipendier, däribland det prestigefyllda Bærtling-stipendiet som delas ut till unga konstnärer som arbetar i Bærtlings anda.

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Disa Rytt


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.