×

pajak prisad

Vi är glada att presentera tre nya tryck av Anna Pajak, som har tilldelats Queen Sonja Print Award Inspirational Award 2020. Queen Sonja Print Award är världens ledande pris för grafisk konst. Priset delas ut vartannat år av HM Queen Sonja Art Foundation, som bildades 2011 för att skapa intresse för och främja utvecklingen av grafisk konst.

QSPA Inspirational Award tilldelas en nordisk konstnär som för närvarande bedriver eller nyligen har avslutat sin konstutbildning och vars konstnärliga praktik aktivt använder grafik som ett viktigt uttrycksmedel.

Juryns motivering lyder (fritt översatt):

"Anna Pajak använder sig omväxlande av grafiska tekniker, måleri och text för att forma sitt konstnärskap och låter sig influeras av den moderna esoteriska rörelsen för att sälla sig till en feministisk bild- och textskapande tradition.

Juryn är imponerad av konstnärens utforskande av rumslighet och geometri; undersökningen av yta, mönster och djup. Sättet som det formella språket i hennes grafik och måleri länkas samman och ömsesidigt påverkar varandra. Färg och symboler, perspektiv och bilder smälter samman till nästan futuristiska helheter där det abstrakta möter det figurativa och där det feministisk-spiritistiska angreppsättet omstöps till ett samtida uttryck."

Se alla verk av Anna Pajak här

Anna Pajak framför sin målning The Space Between Us, som visas på Wetterling gallery i Stockholm 27 maj- 3 juli 2021