×

grönt hav

Nu finns tre nya digitala collage, Green Sea I, II och III, på ed-art.se. I dessa bilder, som i så många andra, ägnar sig konstnären åt havet som motiv. Men det finns alltid utrymme åt fantasin att vandra fritt. Såhär berättar Ann Frössén själv om verkens tillblivelse:

– Under somrarna 2013 och 14 återvände jag och min man Kjell-Åke till en brygga längst ute vid Blockhusudden på Djurgården. Nära havet. När det kom en större båt förbi, sköljdes hela bryggan över av vågor, vi blev helt dyblöta. Man fick se upp med kameran. Jag fotograferade fort och länge. Vackert vitt vågskum, böljande vågor mot stranden och stenarna som glittrar intill bryggan.

Ann Frössén i ateljén med en av sina enorma havsmålningar

– Därefter följer bearbetningen av fotona i datorn. Jag gör det på mitt sätt genom att kopiera och klistra in. Det har givit bilder sprängfyllda med fantasifigurer, djur, ugglor, hjortar, fåglar, hundar och växter, blommor, träd och grenar. Men man kan också se spetsar eller broderier. Man kan se allt det som man vill, blandat med vågor och skum och speglingar i vattenytan.

Green sea I, 2016

Green sea II, 2016

Green Sea III, 2016

Verken är gjorda i en upplaga om 20 exemplar, har pappersformatet 50x66 cm och kostar 4200 kronor.

Se alla verk av Ann Frössén här.

Ann Frössén är utbildad i Warszawa och Paris. Hon är fortfarande delvis verksam i den franska huvudstaden, men har idag sin bas i Stockholm. Hon har sedan åttiotalet ställt ut i Sverige och runtom i Europa, inte bara inom konstvärlden utan även på flertalet sjöfarts- och marinmuseer.