×
Det ljus som delats
Det ljus som delats
Det ljus som delats
Det ljus som delats
Det ljus som delats
Det ljus som delats

Kristina Bength

Det ljus som delats

Det ljus som delats är Kristina Bengths första grafikprojekt i upplaga. Den fotografiska förlagan är hämtad från det gamla sanatoriet Solliden i Östersund. Läs mer om projektet här!

Teknik: Litografi Upplaga: 80 År: 2017 Mått, papper: 52 x 70 cm Mått, tryck: 40 x 60 cm

Pris: 324,00 €

Mer om ramar

I sitt akvarellmåleri utgår Kristina Bength från fotografiskt arkivmaterial. Utifrån detta försöker hon skapa nya historier. Det tidiga fotografiet är en ständig inspirationskälla – måleriet blir ett sätt att transformera bilderna och göra dem till konstnärens egna. Bength har ofta utgått ifrån och lyft fram bortträngda och glömda historier, bland annat i ett projekt som dokumenterade de fängelse- och mentalsjukhusmiljöer där fotografen och skådespelaren Amanda Kristina Pedersen rörde sig under 1900-talets början. Pedersen verkade under flera identiteter, både som man och kvinna, och dömdes för bedrägeri och förfalskning.

Kristina Bength är utbildad vid Akademin Valand i Göteborg, med examen 2008, samt Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hon är idag en väletablerad konstnär som ställt ut på konsthallar och gallerier runtom i Sverige, och även representerats på konstmässor utomlands. 

→ Läs mer om konstnären


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.