×

rihannas vålnad

Nu finns Ditte Ejlerskovs fotogravyr ”Abbreviation” på ed-art.se. Trycket är del av ett konstnärligt projekt som Ejlerskov påbörjade redan 2013. Det inleddes med ett mejl från en bedragare på Barbados. Det hela utvecklades till en entusiastisk korrespondens och ledde Ejlerskov till andra sidan jorden, i jakt på den berömda popstjärnan Rihannas bakgrund, och bedragaren Fergals vålnad.

Mainstreamkultur och i synnerhet amerikanska popidoler har länge varit föremål för Ejlerskovs intresse. Denna gång gick engagemanget långt utöver en enkel googling – det tog henne ut på en riktig resa in i "Riris" värld; Barbados. 

Ejlerskov publicerade den halvt fiktiva "reseromanen” My Bajan Letters 2013. Nu publiceras ytterligare en bok med e-postkorrespondensen med Fergal, tillsammans med en film inspelad under konstnärens vistelse på Barbados. En stillbild från dokumentärfilmen är utgångspunkten för fotogravyrprojektet ”Abbreviation” – en bro mellan den verkliga vistelsen på Barbados och den drömlika upplevelsen av resan. 

Under oktober 2016 presenteras hela projektet på Annaelle Gallery i Stockholm, missa inte det!

Se verket här