×

rama!

De flesta känner igen sig: äntligen har man kommit till skott och köpt sig ett fint verk att hänga upp hemma. Sedan blir det stående i sin pappmapp eller rulle i något undanskymt hörn, tills dammråttorna börjar samlas. Och så är man ändå på IKEA och tänkar, jaja, nu får det bli såhär. Och så pluppar man in sitt verk i en inte helt perfekt lite sladdrig ram men till slut så kommer i alla fall verket upp på väggen. Gott så, vägg är bättre än pappmapp. Men ännu bättre är en riktig, måttanpassad ram.

ed. erbjuder inramning som en del av köpet, just för att undvika det där. Vi samarbetar med Ramverkstan på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Tillsammans har vi tagit fram ramalternativ för alla verk som säljs på ed: svart-, vit- eller ekram med eller utan passepartout.

För en riktig ram handlar inte bara om att det blir snyggt. Det handlar också om hållbarhet. En riktig rammakare använder bara syrafri kartong. Det innebär att den är fri från lignin vilket finns i vanligt papper. Ligninet påverkar papperet i ditt konstverk - först gulnar det och med åren blir papperet sprött och till slut vittrar det bort. Det äts upp av syran!

Så efter denna lilla reklamsnutt hoppas ed. att ni väljer att rama hos ett proffs, med eller utan ed.s försorg!