snart klart

Under Affordable Art Fair, den 1-4 oktober 2015, lanserar ed. fyra nya screentryck av konstnären Cilla Ramnek. De är framtagna under sommaren tillsammans med tryckaren Catarina Landberg och ges ut i serien ed.itions, ed.s egen utgivning av konsttryck. 

Trycken görs i en upplaga om 30 och kan hängas tillsammans i en kvadrat, eller vart och ett för sig. 

– Jag har aldrig tidigare jobbat med screen, men tror att jag är lite synsk. Tre veckor innan jag fick förfrågan gick jag och köpte en bok om screentryck, säger Cilla Ramnek. Jag har ju allt det där i mig, med min textila bakgrund.

I trycken möter vi Ramneks egen bildvärld.
– Jag jobbar alltid abstrakt, även om man kan skönja detaljer från vardagen, som en tröja eller en stol, i mina bilder. Men det abstrakta är heller inte frikopplat från verkligheten. Om man tänker sig att ögonen är en kamera, så fotograferar de en mängd kompositioner varje gång de öppnas. Och de kompositionerna bearbetar jag och placerar in i mina verk. Det som ser abstrakt ut är egentligen konkret, det är bara det att jag återger det med ett eget alfabet.

Att göra verk i upplaga har länge lockat Cilla Ramnek.

– Jag tycker om det demokratiska i det, att konsten blir tillgänglig för fler. Jag försöker alltid jobba på ett sätt som gör att jag kan nå ut till många. Jag har ett dekorativt skikt i mina verk för att många ska kunna tycka om dem, men det betyder inte att jag inte menar allvar. Min slagdänga är ”jag är hellre inklusiv än exklusiv”!

Om Cilla Ramnek
Cilla Ramnek är född 1959 i Stockholm. Hon är utbildad vid Konstfacks textillinje och har varit adjungerad professor vid samma fakultet. Hon rör sig obehindrat mellan konst-, form- och textilvärldarna och har ställt ut både sitt eget och andras konstnärskap i en mängd olika sammanhang.

Om trycken
Teknik: Screentryck
Upplaga: 30
Pris: 3700 kr ink moms
Pappersformat: 52x37 cm
Papper: 600 gr Arches France

Mejla till ed. på info [@] ed-art.se för intresselista!