fernström

Nu kan alla Linn Fernström-fantaster jubla! I och med att ed. art utökar sitt samarbete med konstnären kan vi presentera i princip hela Fernströms grafikproduktion på nätet. Grafiska blad som legat undangömda i lådor i flera år kommer nu fram i ljuset. 

Ängeln, 2015, upplaga 120

Linn Fernström är kanske mest känd för sitt färgrika måleri, men nästan lika aktiv har hon varit inom grafiken. Hennes känsliga torrnålsgravyrer finns med som ett parallellt spår genom hela konstnärskapet. Därför är vi på ed. art extra glada över vårt utökade samarbete med Linn Fernström som gör att vi kan presentera alla tillgängliga torrnålsgravyrer på webben. 

Linn Fernström är en av Sveriges namnkunnigaste konstnärer, vars verk nått långt utanför konstkretsar ända sedan genombrottet 1999. Idag är Fernström verksam i Stockholm och New York och är hösten 2018 aktuell med en stor utställning på Galerie Forsblom i Stockholm.

Se alla Linn Fernström-verk

Om upplagorna
Linn Fernström arbetar med den klassiska trycktekniken torrnålsgravyr. Det innebär att konstnären ristar med ett vasst verktyg direkt i en kopparplåt. När färgen sedan läggs på plåten fäster den inte bara i de "diken" som skapats, utan också på de "vallar" som bildats kring dikena. Det är detta som ger torrnålstrycken sin särskilda mjuka karaktär. 

Trycken är gjorda i samarbete med Siv Johansson, en av Sveriges främsta tryckare och en mästare på just torrnål. De är gjorda i små upplagor om 25 blad. I vissa upplagor finns ett enstaka blad kvar, i andra finns något mer. Vissa upplagor är förstås redan slutsålda och presenteras därför inte på hemsidan.

Bruten balans, 2012, upplaga 25