×
Nybroplan
Nybroplan
Nybroplan
Nybroplan
Nybroplan
Nybroplan
Nybroplan

Mikael Wahrby

Stockholm - Nybroplan

I bildens nedre del ser man några skulpturer som ingår i verket ”Till Raol Wallenberg” utfört av Kirsten Ortwed. Framför Dramatiska teaterns fasad finns avbildad August Strindberg och till vänster Margaretha Krook. Dramaten har en jugendarkitektur av det slag man förknippar med Wien och Paris.

Läs mer om de Stockholmsetsningar som visas på Vårsalongen 2021

Teknik: Etsning Upplaga: 50 År: 2020 Mått, papper: 47 x 57 cm Mått, tryck: 33 x 45 cm

Pris: 209,00 €

Mer om ramar

Mikael Wahrby har gjort sig känd som en mästerlig skildrare av ljus och skugga, ofta i svartvita, detaljrika etsningar. Det är tingen och rummen han lyfter fram, för att ge dem eget liv, ofta genom dramatisk ljussättning och raffinerade skuggmönster. År 2014 tilldelades han Nils G. Stenqvists minnesfonds stipendium för sin ”kärlek till kopparplåtens möjligheter” och sin ”kärlek till motiven, såväl som till hantverket i sig självt.”

Mikael Wahrby är något av en institution inom svensk grafik. 1977 utexaminerades han från Kungliga konsthögskolan och har sedan dess arbetat med detta sitt specialområde, varav 10 år som lektor vid den skola där han själv en gång studerade.

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Mikael Wahrby


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.