×
Dungen
Dungen

Lars Nyberg

Dungen

”Torrnålslinjerna är något annat än teckning – det är levande oväntade linjer. Tunna linjer som andas. Tunna repor. Koppar är närmast ett magiskt material att arbeta i. Det är lätt att ta bort linjer, "sudda" med ett polerstål men också dämpa linjerna, göra linjerna tunna, tunna."

Läs mer om Lars Nybergs torrnålsgravyrer

Teknik: Torrnål Upplaga: 100 År: 2021 Mått, papper: 39 x 56 cm Mått, tryck: 14 x 25 cm

Pris: 1 800,00 kr

Mer om ramar

Lars Nyberg är ett av de stora namnen inom svensk samtida grafik. Den teknik han gjort till sin egen är torrnålen, att teckna direkt i den blanka kopparplåten med en vass stålnål. Han beskriver det som en fascinerande och okontrollerbar direkthet att arbeta med torrnål; att höra nålen mot plåten och känna motståndet i kopparen. Motiven är ofta vardagliga och enkla, på senare år har det blivit en hel del porträtt av växter men även landskap som – skildrade med Lars Nybergs tunna, lätta torrnålslinjer i det vita papperet – lyfts ur sin vardag och blir något helt annat.

Lars Nyberg studerade vid Konsthögskolan i Stockholm 1978-83 och har sedan dess arbetat som konstnär och ställt ut flitigt både i Sverige och utomlands. Hans verk finns i både British Museums och Moderna Museets samlingar, såväl som hos en rad offentliga institutioner.

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Lars Nyberg


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.