×
Meditation
Meditation
Meditation
Meditation
Meditation
Meditation

Johan Björkegren

Meditation

Läs gärna mer om konstverket här.

Teknik: Litografi Upplaga: 30 År: 2018 Mått, papper: 78 x 59 cm Mått, tryck: 66 x 49 cm

Pris: 274,00 €

Mer om ramar

Själv säger Johan att han lider av ”grav teckningstourettes”. Men teckning är idag inte hans enda medium; måleri och skulptur har också gjort intrång i hans tecknarvärld. I sitt konstnärskap arbetar han i en romantisk tradition kring ämnen som förgänglighet, minne, saknad och tid; en längtan efter något för alltid förlorat. Bilderna avbildar ofta karga och ödsliga landskap, interiörer, fasader och kulisser där det fördolda, glömda och undangömda tränger sig på och manifesterar sig som mörka fläckar, ogräs, sprickor och sår. Ofullständiga bilder där det okända ruvar bakom den vita pappersytan. Bilderna kan gränsa till det abstrakta, utförda i ett närmast rituellt upprepande av motiv och teknik.

Idag är Björkegren verksam i Göteborg, och har bland annat ställt ut på Teckningsmuseet i Laholm, runtom i Sverige och även i Tokyo, Istanbul och Miami. Han är utbildad vid Beckmans College of Design i Stockholm med examen 2005.

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Johan Björkegren


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.