×
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin

Charlotte Gyllenhammar

Rubin

I Rubin tar Gyllenhammar ädelstenen ur sitt sammanhang och betraktar den i närbild. Läs mer om bakgrunden till verket

Teknik: Digitalt pigmenttryck Upplaga: 80 År: 2017 Mått, papper: 61 x 85 cm Mått, tryck: 61 x 85 cm

Pris: 576,00 €

Mer om ramar

Charlotte Gyllenhammar arbetar främst med skulptur, fotografi, video och installation, fastän konstnärskarriären tog sin början med måleri. Genombrottet kom 1993 när Gyllenhammar hängde en 120-årig ek upp-och-ner över Drottninggatan i Stockholm. De teman som de tidiga verken berörde, som sårbarhet, rotlöshet, kontroll och konflikt, återkommer alltjämt i hennes konstnärskap. Flera av hennes skulpturer har fått permanenta placeringar på offentlig plats, bland annat i Stockholm, Malmö, Umeå och Göteborg.

Gyllenhammar är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Royal College of Art i London, med examen från den sistnämnda 1991. Idag är hon ansedd som en av Sveriges främsta konstnärer och hennes verk återfinns i bland andra Moderna Museet, den finska motsvarigheten Kiasmas samlingar samt National Museum of Women in The Arts,  Washington och Power Station of Art, Shanghai.

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Charlotte Gyllenhammar


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.