×
Stor M2
Stor M2
Stor M2
Stor M2
Stor M2
Stor M2
Stor M2

Lina Nordenström

Stor M2 diptyk

Unikt verk

När Lina Nordenström fick uppdraget att gestalta Moa Martinsons torg i Stockholm, förstorade hon upp små blytyper till monumentalformat. Prototyperna till skulpturerna har konstnären sedan använt för att trycka upp bokstavskompositioner av. Läs mer

Detta verk som består av 2 blad som helst ramas ihop. Kontakta oss för rampris. Måtten för pappersbredd är angivna för de båda bladen.

Teknik: Boktryck Upplaga: 1 År: 2017 Mått, papper: 89 x 128 cm Mått, tryck: 79 x 84 cm

Pris: 792,00 €

Antikvariat, bibliotek, arkiv, gamla slitna böcker och dokument har utgjort en viktig inspirationskälla för Lina Nordenströms konstnärskap. Hon arbetar ofta i bokform med sin konst – böcker som objekt, men även i upplaga med både text och bild. Ett lekfullt förhållande till typografi och bokstavsformer är karaktäristiskt för hennes böcker och grafik. Kartor och ritningar har också ofta varit utgångspunkten för skapandet. Den ”närsynta läsning” som präglar kartläsningen, har varit en viktig del av lockelsen med kartor. Genom att göra vita blindkartor i relieftryck har Nordenström gjort det möjligt att ”läsa” dem med fingrarna, samtidigt som bildens karaktär av objekt förstärks på detta sätt.   

Lina Nordenström är utbildad vid Grafikskolan i Stockholm i början av nittiotalet, på den tiden en treårig utbildning i grafiskt bildskapande och dess tekniker. Hon arbetar i alla grafiska tekniker och driver sedan flera år en grafisk verkstad i Uttersberg, norr om Köping.

→ Läs mer om konstnären


Fler konstverk av Lina Nordenström


Du kanske också gillar


välja och hänga

Behöver du hjälp att välja konstverk eller att kombinera ihop nya verk med det du redan har? Vi erbjuder två tjänster för att hjälpa dig. Läs mer

ramar

Din ram handsnickras när du lägger din beställning. Läs mer om våra inramningar här.