inramning
ed. art erbjuder inramning som en del av köpet, för att undvika att ditt nya konstverk blir stående ouppackat i ett hörn i evinnerlig tid. Vi samarbetar med Ramverkstan på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Ramen du beställer handsnickras alltid efter att du lagt din order, för att passa exakt för just ditt verk.

Standardramarna vi erbjuder är vit, svart eller ekram med passepartout eller i låda. De alternativ som ligger på verkens sida är förslag som ed. art tycker passar bra, men inramningsvalen är bara förslag och går så klart att göra på andra sätt. Det finns ju oändligt många fina sätt att rama in ett konstverk. Kontakta oss om du vill ha vägledning!


Svart ram utan passepartout

Jarl Ingvarssons "En kopp sjö" i svart ram utan passepartout


Ekram ej passepartout

Jacob Dahlgrens "Constructing a New World" i ekram utan passepartout


Vit ram utan passepartout

Bo Söderströms "Orange-lila" i vit ram utan passepartout


Svart ram med passepartout

Leif Elggrens "KING" i svart ram med passepartoutVit ram med passepartout

John Körners "Institution" i vit ram med passepartout


Ekram med passepartout

Roger Mettos "Truck" i ekram med passepartoutVit-ladinramning_1.jpg

Cilla Ramnek "Sakerna, Svängrummet II" i vit lådinramning

Jag vill rama in mitt verk i en annan ram än de förvalda, hur gör jag?

Det finns oändliga möjligheter med inramning, våra förhandsval är bara förslag. Kontakta oss om du vill ha något annat!

Vad är passepartout?

Passepartout är den vita kartongram som ibland läggs runt konstverket i en inramning. Passepartouten används för att skapa ett avstånd mellan konstverket och ramen - ge det lite luft – samt att skapa ett avstånd mellan konstverket och glaset.

När ska man ha passepartout?

Det är förstås en smaksak, men blad som i sig själva har bred kant runt trycket behöver generellt inte passepartout. Blad som har en liten kant gör att det kan bli lite för kort mellan ram och motiv, så att det känns lite trångt. Då passar det bra att lägga till en passepartout. Om trycket går ända ut till bladets kant passar passepartout dåligt eftersom passepartouten läggs över kanten, och i så fall döljer en del av motivet.

Vad är en lådinramning?

En lådinramning innebär att konstverket inte läggs direkt mot glaset, utan att en liten list läggs mellan ram och bakkartong, vilket gör att bladet får "andas" lite. Det är en lite exklusivare inramning som passar exempelvis blad som är tryckta på mycket tjockt papper, blad med relief eller blad med rivna kanter där man vill se mer av liv i papperet än vad man gör om man pressar det mot glaset.

Frakt

Läs mer om frakt här.

Hur lång tid tar det?

Inramning tar cirka en vecka. När vi fått din order hör vi av oss och berättar exakt när verket är klart att hämtas eller skickas. Räkna därefter med några dagars posthantering om du valt att få verket skickat till dig. Hör av dig till oss om du har ett särskilt viktigt datum, som födelsedag eller så, som du vill hinna med, så ser vi till att det funkar.