inramning
ed. art erbjuder inramning som en del av köpet, för att undvika att ditt nya konstverk blir stående ouppackat i ett hörn i evinnerlig tid. Vi samarbetar med Ramverkstan på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Tillsammans har vi tagit fram ramalternativ för alla verk som säljs på ed. art

Dessa är:

svart ram utan passepartout
vit ram utan passepartout
ekram utan passepartout
svart ram med passepartout
vit ram med passepartout
ekram med passepartout
vit lådinraming
eklådeinramning
svart lådinramning

De alternativ som ligger på verkens sida är förslag som ed. art tycker passar bra, men inramningsvalen är bara förslag och går så klart att göra på andra sätt. Det finns ju oändligt många fina sätt att rama in ett konstverk.


Svart ram utan passepartout

Jarl Ingvarssons "En kopp sjö" i svart ram utan passepartout


Ekram ej passepartout

Jacob Dahlgrens "Constructing a New World" i ekram utan passepartout


Vit ram utan passepartout

Bo Söderströms "Orange-lila" i vit ram utan passepartout


Svart ram med passepartout

Leif Elggrens "KING" i svart ram med passepartoutVit ram med passepartout

John Körners "Institution" i vit ram med passepartout


Ekram med passepartout

Roger Mettos "Truck" i ekram med passepartoutVit-ladinramning_1.jpg
Vit lådinramning. Bilder på fler lådinramningar kommer!

Vad är en lådinramning?

En lådinramning innebär att konstverket inte läggs direkt mot glaset, utan att en liten list läggs mellan ram och bakkartong, vilket gör att bladet får "andas" lite. Det är en lite exklusivare inramning som passar exempelvis blad som är tryckta på mycket tjockt papper, blad med relief eller blad med rivna kanter där man vill se mer av liv i papperet än vad man gör om man pressar det mot glaset.

Några förmanande ord om inramning

Vill du att ditt verk ska leva ett långt och fint liv tycker vi att du ska vända dig till en riktig rammakare. Det beror på att de använder sig av syrafri kartong. Syran som annars finns i passepartouter och kartonger kommer på sikt att göra att ditt verk gulnar och på väldigt lång sikt blir ”uppätet” av syran. Papperet vittrar helt enkelt sönder.

Frakt

Inramade verk skickas med bud (eller så kör vi själva hem det till dig) inom Stockholmsregionen, eller hämtas på hos Ramverkstan på Birger Jarlsgatan 99. Utanför Stockholm skickar vi med Postens värdepaket, vilka hämtas ut på på postkontor, alltså inte hos postombud.
Vi packar alla våra paket så noga vi kan för att säkerställa att de inte går sönder. Men skulle olyckan vara framme under transporten så tar vi ansvar för att du får hem ett helt verk.

Hur lång tid tar det?

Inramning tar cirka en vecka. När vi fått din order hör vi av oss och berättar exakt när verket är klart att hämtas eller skickas. Räkna därefter med några dagars posthantering om du valt att få verket skickat till dig. Hör av dig till oss om du har ett särskilt viktigt datum, som födelsedag eller så, som du vill hinna med, så ser vi till att det funkar.