om ed. art

ed. art vill att fler människor ska kunna omge sig med riktig, bra konst. Därför säljer vi konstverk av några av Nordens mest etablerade konstnärer, såväl som av yngre, blivande stjärnor, men vi säljer bara verk i upplaga. När ett konstverk mångfaldigas blir priset lägre och konsten kan bli tillgänglig för fler, samtidigt som konstnärerna kan få skäligt betalt. Win-win, tycker vi.

Här på ed-art.se har vi samlat ihop ett nordiskt utbud av kvalitetskonst i samarbete med konstnärer, gallerier och förläggare. Vi säljer inte reproduktioner av originalverk, utan enbart verk som tagits fram för att säljas som just upplageverk. Alla verk är signerade av konstnärerna och ingår i en begränsad upplaga och är tryckta på riktigt, åldersbeständigt papper. Många av våra konstnärer jobbar med gamla tryckmetoder som etsningar och träsnitt, där varje blad handtrycks.

För att göra det så enkelt som möjligt att köpa konst samarbetar vi med rammakare, så att du kan få ditt färdiga verk levererat direkt hem till väggen.  

ed. art köper och säljer inte konst utan jobbar direkt med verk i kommission av producenterna – konstnärerna och tryckarna. När du köper ett verk stöder du på så vis nordiskt konstliv.Bakgrund

ed. art är grundat och drivs av mig, Elisabeth Blennow Calälv, sedan oktober 2014. Under sex års arbete på galleri i Stockholm märkte jag att det fanns ett jätteintresse för samtidskonst och en vilja hos många människor att omge sig med riktig, bra konst i sina hem. Men att det var för svårt att navigera sig fram i konstvärlden och att många upplevde gallerierna som svårtillgängliga. Ofta hamnade originalverken dessutom på en prisnivå utom räckhåll.

Samtidigt såg jag att det fanns en stor mängd upplageverk liggandes i galleriernas och konstnärernas lådor, utan att visas, eftersom arbetet med att visa dem – blad för blad – var för tidskrävande. Idén om ed. föddes ur detta – en webbshop där Sveriges och Nordens bästa upplagekonst skulle samlas, lätt tillgänglig för kunder att titta på hur länge de själva vill.

Välkommen till ed. art! Ring gärna på 0720 48 02 28 eller mejla på elisabeth [at] ed-art.se om du har frågor!

EBC_portratt.jpg

Elisabeth under konstveckan i Miami 2012