×

Här kan du läsa mer om olika sätt att komma närmare konsten och få hjälp att hitta det som passar precis dig. Läs om våra visningar, home parties, konsultationer och föreläsningar.

Visningar

ed. art gör visningar för företag, föreningar och privatpersoner. Vi kommer till dig, eller så kommer du till ed. arts lokal på Hagagatan 14 i Stockholm. Är ni en grupp som ska delta brukar deltagarna i förväg göra ett eget urval genom att skapa en önskelista på webben. Dessa verk, samt andra kompletterande om utrymmet tillåter, tittar vi igenom under visningen. Det blir ofta en trevlig stund med samtal om både tryckmetoder, upplagor och förstås en mängd intressanta konstnärskap.

Home parties

En särskild sorts visning är våra uppskattade home parties där du står för festen och vi står för konsten. Bjud hem ett gäng vänner som tycker att de har det för vitt hemma på väggarna, på lunch, kafferep, AW, cocktail eller vad det må vara. I förväg kan deltagarna önska verk från vår hemsida som vi tar med och tittar igenom under visningen. Som värd eller värdinna får du så klart rabatt på dina egna inköp…

Till ett home party bjuder du in dina vänner, så tar vi med en väska full av konst

Konsultationer

Behöver du hjälp att sätta ihop en fin hängning hemma? Kanske har du ärvd konst som behöver paras ihop med något nytt för att kännas aktuell? Skicka oss ett mejl med:

- Vad du har, i form av vägg/tillgänglig konst
- Vad du vill ha, i form av favoriter från ed-art.se/en snygg tavelvägg du sett på Insta/en utställning du gillat/något du pinnat på Pinterest

Vi bollar lite idéer med dig och sätter ihop ett förslag på konstverk och passande inramningar. 

Skiss med förslag på konstverk, blandat med äldre tavlor, efter att kundens behov och intressen har utretts

Färdigt resultat, hängt och redo att avnjutas i vardagen

Föreläsningar

Vad är skillnaden mellan ”ett print” och en etsning? Varför är konstnärens signatur så viktig? ed. arts grundare Elisabeth Blennow Calälv håller regelbundet föreläsningar om vad konst i upplaga är och hur man förstår sig på marknaden för konsttryck. Föreläsningen utgår från faktiska konstverk och blir därmed en mer lustfylld än torr upplevelse (förhoppningsvis). Det kan vara på allt ifrån arkitektbyråns inspirationstimme, konstföreningens årsmöte till 40-årsfesten (jo, faktiskt). Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken!

Hör av dig till info [at] ed-art.se eller ring 08-511 711 60 så hittar vi på något!