×

vilt växande

vilt växande

Vi är glada att presentera en ny litografi av danska målaren Karen Gabel Madsen. Verket hämtar en del av sitt motiv från Gunnar Asplunds fantastiska Stadsbibliotek i Stockholm. Precis som i de flesta av sina verk arbetar Madsen här med dubbelexponeringar av kultur och natur – ur Stadsbibliotekets skira vita interiör tycks gigantiska ormbunkar växa upp. Dessa återtar samma rundning som själva rummet. 

Karen Gabel Madsens måleri står och väger mellan abstraktion och figuration;  landskap och arkitektur smälts ofta samman med ett över- eller underliggande lager av element från naturen.

I sitt måleri arbetar Madsen ofta med vit färg på obehandlad, naturfärgad linneduk. För att efterlikna denna har litografin tryckts på ett färgat papper. Ovanpå det har Madsens avbildning av interiören i Stadsbiblioteket tryckts med två lager vitt för att få till rätt nyanser, därefter har resterande färger tryckts. Litografin har tagits fram hos Hjørrings grafiska verkstad i Hjørring, Danmark, i en upplaga om 40.

Karen Gabel Madsen har ställts ut över hela Danmark och även flitigt i Skåne. För Stockholmspubliken är hon kanske mest känd för sina gigantiska fönstermålningar som var del av utställningen Bloomsbury Spirit på Artipelag för ett par år sedan. Hennes konstverk återfinns dessutom i flera viktiga danska samlingar samt bland annat hos svenska Statens konstråd.

Se alla konstverk av Karen Gabel Madsen här