×

låt oss hänga din konst!

låt oss hänga din konst!

Nu kan vi komma hem till dig och hjälpa dig få ordning på din konst! Under ett två timmars-besök jobbar vi med att få till en bra hängning med en blandning av nya och gamla verk.

Efter sju år med ed. art har vi har märkt att det allra vanligaste problemet man har är att tavlorna inte kommer upp på väggarna – att man vill komplettera äldre verk med något nytt men inte riktigt får till det. Där kommer vår nya hängningskonsultation in i bilden. Nu kan vi komma hem till dig och se över hur befintlig konst och nya verk ifrån oss skulle kunna arrangeras. Hinner vi spika upp något under våra två timmar så gör vi gärna det! 

Priset är 5000 kr och hela summan kan bytas in mot konst från ed. art. Vill du att vi stannar längre och ordnar hela hängningen kostar det 1500 kr/timme. Hembesök gör vi i Stockholmsområdet, bor du längre bort sköter vi det hela digitalt.

Läs mer om erbjudandet
Läs en intervju med ed. arts Elisabeth Blennow Calälv om att hänga konst hemma (Rum hemma juli 2021)

Hannah Widell

Vårt första hembesök gick till powerkvinnan Hannah Widell. Här har den ärvda och köpta konsten framför allt stått lutad mot väggarna sedan inflyttningen. Det befintliga behöver också kompletteras med nya, bra konstverk för att lyfta helheten. Inför besöket hade Hannah Widell valt ut ett antal verk på ed-art.se, som vi tog med oss. Väl på plats identifierade vi vilka platser som behövde konst, placerade ut befintliga verk och kombinerade ihop dem med nya. 

Och vi fick en jättenöjd kund: ”Ett hem är inte klart förrän det hänger tavlor på väggarna. Har aldrig lyckats med det förut (har alltid använt golv och annat för tavelplats). Inte nu heller. De hänger tavlor på väggarna men det har inte jag fixat utan proffsen från @ed_art.se sett till” skriver Hannah Widell på sin Insta.

Såhär såg processen ut:

Målningen t.v av Bobo Wallmansson, ej från ed. art. Tavelväggen fr v: Linn Fernström "Tvåstegsvandra i solsystem", Johan Nobell "Unspoiled monsters", målning av Lukas Göthman, ej från ed. art, Carl Hammoud "The Announcement"

Båtmålning t.v: ej från ed. art. Över sängen: Nacho Tatjer "Let it burn. Summertime"

Nacho Tatjer "Let it burn. Summertime"

Sy Willmer "Cold cuts"

Mikael Wahrby "Stadsbiblioteket", Patrick Wager "European Rain I", Tobias Törnqvist "Ta med mig när du går"