×

flower power

flower power

Nu finns nya serigrafier av Mari Rantanen på ed-art.se. Trycken presenteras i samband med nya målningar som ställs ut på utställningen Flos Potentia på Konsthallen Hishult. Rantanen arbetar ofta tematiskt med mönster som repeteras och varieras. Temat bakom serierna Flower Power och Mind Map har Rantanen utforskat både inom sitt måleri och i grafiken. 

Mari Rantanens ateljéMålningar i Mari Rantanens ateljé inför utställningen i Hishult

Om verken på Flos Potentia skriver Petra Borgcrantz såhär:

"Mari Rantanens kreativa fas börjar inombords, känslor är tillsammans med kunskap viktiga byggstenar när hon skapar sina gnistrande, meditativa bilder. I tider som hon uppfattar som svårbegripliga och mörka, träder hon in i måleriets meditativa flow och under arbetet uppenbarar sig motsatserna och kontrasterna. Av det som varit svart uppstår energier och färgsprakande visioner, det är litet som att sluta ögonen efter att ha stirrat in i en stark ljuskälla. Genom ett känslomässigt filter omvärderar hon det som kallas kreativitet, matematisk skönhet och gudomlig geometri, och smälter samman idéer från konsthistoriens samtliga hörn, ett fält som hon bemästrar och bearbetar med sällsynt beslutsamhet, ackuratess och finess. Titlar som REMAKE THE WORLD och FLOWER POWER utgör en kraftfull deklamation som talar till oss genom sinnena, att allt är möjligt att omforma med en alternativ vision och med ljusets och färgens kraft."

Utställningen Flos Potentia är kurerad av Mari Rantanen, och tillsammans med henne ställer hennes tidigare studenter – numera kollegor – Maria Bajt, Anna Svensson och Susanne Vollmer ut. Utställningen pågår till den 23 april.

Läs mer om utställningen i Hishult

Se alla verk av Mari Rantanen hos ed. art

Tryck på tork under tryckningen av serigrafierna hos Atelier Landberg i Aspudden