×

digitala kompositioner

Med datorn som främsta verktyg skapar Maria Lavman Vetö ibland intrikata, ibland synbart mycket enkla kompositioner med fokus på färg, yta/rumslighet, skala och perception. Nu presenterar vi sju tryck av konstnären här på ed-art.se

Maria Lavman Vetö fascineras av det faktum att systematiska ändringar lätt kan göras i den digitala världen och att alla steg är synliga. En enkel förändring i en bild kan göra att den går från att vara likgiltig till estetiskt tilltalande. När kompositionerna är klara använder sig Lavman Vetö av olika tekniker för att färdigställa verken, antingen trycks de på papper, trä, akrylglas, metall eller målas på duk. Här på ed-art.se presenterar vi sju tryck ur två olika serier, alla digitala pigmentutskrifter.

Sedan ett antal år arbetar Lavman Vetö med projektet Frånvarokonstellationer. I detta förvandlar hon frånvarostatistiken från en skola till abstrakt konst. Under februari 2020 ställs verk ur serien ut på Konstepidemin i Göteborg.

Maria Lavman Vetö

Maria Lavman Vetö är bosatt i Malmö och studerade på Konstakademin i Köpenhamn 1984–90. Hon har haft ett flertal utställningar både i Sverige och internationellt.

Alla verk av Maria Lavman Vetö

Läs mer om Frånvarokonstellationer på konstnärens egen hemsida