×

älskandes möte

älskandes möte

Vi är glada att presentera sju nya tryck av Malou da Cunha Bang. Grundform har tagits fram inom ramen för konstnärens projekt I avstånden som utforskar intimitetens paradoxala väsen, genom ett möte mellan två älskare. Projektet fokuserar på det intima mötets dualitet; att man måste släppa taget och vara närvarande på samma gång. Det är en studie i närvarons natur och en uppgörelse med förväntningen på att allt annat försvinner under det intima mötet.

I Grundform zoomar konstnären in på själva sexakten till den grad att den blir abstrakt. Därmed understryker da Cunha Bang elegant sin poäng; att under sexakten mellan två älskare förvandlas det nära till en kontraintuitiv abstraktion. Man drunknar, även som betraktare, i det ofokuserade och kan inte orientera sig i de köttsliga närbilderna.

Malou da Cunha Bang utexaminerades från Kungliga konsthögskolan i Stockholm 2016 och har sedan dess varit verksam i Köpenhamn. Hon arbetar med video och fotografi, men framför allt med grafik. 2020 nominerades hon till det prestigefyllda Queen Sonja Print Award.